Bielenie zubov v tehotenstve a počas dojčenia. Je to bezpečné?

Mnohé z vás sa pýtajú, či si môžete počas tehotenstva bieliť zuby alebo používať bieliace zubné pasty. Vo všeobecnosti sa počas tehotenstva kladie dôraz na ochranu skloviny a ďasien. Počas tehotenstva ovplyvňujú hormóny reakciu na zubný plak, ktorý môže agresívnejšie vplývať na zubnú sklovinu, preto je zvýšené riziko zubného kazu vrátane ochorenia ďasien. Z dôvodu vyššieho rizika oslabenej zubnej skloviny a ďasien sa neodporúča počas tehotenstva stomatologické bielenie zubov alebo domáce bielenie za pomoci domácich bieliacich sád. 

V praxi sa ako bezpečný a účinný spôsob bielenia zubov počas tehotenstva a dojčenia využívajú  špecializované bieliace zubné pasty, ktoré sú dostatočne šetrné k zubnej sklovine a zároveň poskytujú starostlivosť ďasnám. Takéto zubné pasty sa zároveň vyznačujú tým, že neobsahujú látky, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť zdravý vývoj dieťaťa. 

Nakoľko považujeme zdravie matky aj dieťaťa za prvoradé, v našom portfóliu nájdete špecializované zubné pasty ktoré spĺňajú vyššieuvedené kritéria. Vybrané zubné pasty biela perla®  sú počas tehotenstva prínosom, pretože majú komplexné zloženie, ktoré poskytne dostatočnú ochranu zubnej sklovine a ďasnám, zároveň prirodzene vybielia zubnú sklovinu, a to bez jej poškriabania. 

Z nášho širokého portfólia odporúčame bieliacu pastu :intenzívne bielenie, ktorá spĺňa všetky spomenuté kritéria pre biely a zdravý úsmev tehotných a dojčiacich žien.

Prečo je bieliaca zubná pasta :intenzívne bielenie vhodná aj pre tehotné a dojčiace ženy?

Zubná pasta :intenzívne bielenie sa vyznačuje veľmi nízkym indexom abrazivity ( RDA 13), aktívnymi látkami, ktoré pomáhajú predchádzať zubnému kazu a zároveň posilňujú ďasná.

Nízky index abrazivity RDA 13 znamená, že zubná pasta :intenzívne bielenie je šetrná k zubnej sklovine, lebo ju nepoškriabe. Pasta ďalej obsahuje prirodzený enzým, ktorý jemne rozpustí zafarbenia zo zubnej skloviny, a tým pomáha prinavrátiť zubom prirodzenú belosť. Zároveň tento enzým udržiava správne pH v ústnej dutine, ktoré je spolu s fluórom dôležité pri predchádzaní zubnému kazu. Zároveň zubná pasta obsahuje klinček na regeneráciu ďasien, minerál potassium nitrate, ktorý znižuje citlivosť zubných krčkov a eukalyptus pre svieži dych.

Počas tehotenstva a dojčenia si každá žena potrebuje nájsť zubnú pastu, ktorá jej bude najlepšie vyhovovať. Preto si v našom portfóliu môžete nájsť aj iné vhodné zubné pasty na použitie počas tehotenstva a dojčenia, v prípade špecifických požiadaviek alebo problémov.  Pre viac informácii si prečítajte blog starostlivosť o zuby počas tehotenstva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *