Prečo je dôležité udržať si zdravé zuby a ďasná počas pandémie Covid-19?

V dnešnej dobe nie je jednoduché navštíviť zubára. Veľa dentálnych pracovísk je zatvorených alebo prijímajú pacientov len v urgentnom prípade. Pravidelná dentálna hygiena však nie je dôležitá len preto aby sme sa vyhli návšteve zubára ale aj preto, že zdravie ústnej dutiny je dôležité pre celkovú imunitu nášho organizmu.

Ústna dutina a naša imunita

“Prirodzená ústna mikroflóra je kľúčová pre našu imunitu.” povedal Dr. Mark Burhenne, zakladateľ askthedentist.com . “Ústna voda obsahujúca alkohol, alebo zubné pasty s baktericídnym zložením, obsahujúcim látky ako triclosan, alebo iné antibakteriálne ingrediencie, môžu závažne narušiť zdravie ústnej dutiny.” To znamená, že narušia prirodzenú ústnu mikroflóru, a tým oslabia ústnu imunitu. 

Zdravé ďasná sú taktiež dôležité v boji proti Covid-19.  “ Je vedecky dokázané ,že neoddeliteľnou súčasťou celkovej ľudskej imunitný je aj zdravie našich ďasien.” povedala Dr. Eugenia Roberts, klinický asistent v Midwestern University Clinic v Arizone.

Keďže ústna dutina je vstupnou bránou pre rôzne baktérie a vírusy, vrátane Covid-19, je dôležité používať produkty dentálnej hygieny, ktoré obsahujú účinné látky s pozitívnym účinkom na ústnu mikroflóru.

biela perla®️ a zdravá ústna imunita

Zubné pasty biela perla®️ neobsahujú alkohol a dráždivé látky, naopak  pomáhajú udržať si prirodzenú ústnu mikroflóru, vďaka prírodným látkam akou je enzým glucose oxidase, ktorý sa prirodzene nachádza v našich slinách. Enzým napomáha udržiavať prirodzené pH v ústnej dutine, čo znižuje riziko vniknutia  baktérií a vírusov do nášho organizmu. Tento enzým obsahujú zubné pasty biela perla®️ a aj zubná pasta :fresh, ktorá je obohatená o ZINOK, známy silnými antivirálnymi účinkami. Obsahuje aj ďalšie významné prírodné látky, ktoré prispievajú k zdraviu ďasien šalviu, tymián, repík, eukalyptus a rumanček

Pre zubné pasty biela perla®️ je okrem estetického benefitu dôležité predovšetkým zdravie zubov a ďasien. Zubné pasty obsahujú enzým a bylinné extrakty vplývajúce na prirodzenú imunitu ústnej dutiny. Pre viac informácií o zložení zubných pást si pozri bielaperla.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *