Naozaj môže čierna zubná pasta vybieliť zuby?

Odpoveď je áno. Dôvod? Čierne zubné pasty obsahujú aktívne uhlie, ktoré absorbuje nečistoty zo zubnej skloviny. Už pred 2000 rokmi Rimania používali aktívne uhlie v práškovej forme, aby si vyčistili zuby. Aktívne uhlie používali aj ako liek pri otrave a už vtedy vedeli, že dokáže absorbovať jedovaté látky z tela.

Ako môže čierna zubná pasta vybieliť zuby?

Spôsob spočíva v prirodzenom odstránení nečistôt zo zubnej skloviny. Existujú rôzne formy aktívneho uhlia, ktoré sa používajú v zubných pastách, no jedna z najefektívnejších foriem je bambusové uhlie, ktoré nájdete aj v zubnej paste biela perla® :bamboo carbon & aloe.

Bambusové uhlie sa získava z bambusu, ktorý sa pestuje minimálne 5 rokov. Potom sa páli v peci pri teplote 800° až 1200°C. Pri takomto spracovávaní sa tvorí menej znečisťujúcich látok pre prostredie. Je to prírodný a ekologický materiál, ktorý má fantastické pohlcujúce účinky. V porovnaní s bežným aktívnym uhlím, bambusové uhlie má 10x väčšiu plochu povrchu a 4x väčšiu absorbujúcu silu. Preto má aj lepšie bieliace účinky v čiernej bieliacej paste.

Avšak nie vždy aktívne uhlie môže dokonale vybieliť zuby. Problém môže nastať vtedy, ak sú fľaky na zuboch hlbšie v zubnej sklovine. Vtedy bieliaci efekt nie je až taký viditeľný. Preto zubná pasta biela perla® :bamboo carbon & aloe obsahuje aj enzým na hĺbkové vybielenie zubov, aby dokázala úspešne bojovať aj s týmto problémom a uspokojila aj najnáročnejšieho zákazníka.

Sú čierne zubné pasty bezpečné?

Aktívne uhlie je veľmi efektívna bieliaca látka, ktorá ale môže spôsobiť citlivosť zubov a ďasien u ľudí ,ktorí majú oslabenú zubnú sklovinu alebo ďasná. Preto je dôležité zvoliť si takú čiernu zubnú pastu, ktorá zuby nielen vybieli, ale zároveň ich aj ošetrí.  Pri výbere je potrebné všimnúť si aj iné aktívne látky, ktoré čierna zubná pasta obsahuje a ako vplývajú na zdravie ústnej dutiny a zubnej skloviny.

Je dôležité nájsť zubnú pastu, ktorá obsahuje látky na znižovanie citlivosti zubnej skloviny a na regeneráciu ďasien. Vhodnými látkami na zníženie citlivosti zubov sú napríklad potassium nitrate a na posilnenie a obnovu zubnej skloviny prírodný vápnik. V kombinácii s fluórom tieto látky zabezpečujú komplexnú ochranu proti zubnému kazu. Tieto látky nájdete aj v zubnej paste :bamboo carbon & aloe, ktorá okrem toho obsahuje aj výťažok z aloe vera. Ten vďaka svojim antioxidačným a protizápalovým vlastnostiam pomáha regenerovať ústnu dutinu.

Čierna zubná pasta vie byť veľmi efektívna a bezpečná forma komplexnej starostlivosti o ústnu dutinu a tiež pomôcť s vybielením zubov. Táto pasta je vhodná na dlhodobé používanie v kombinácii s inými našimi pastami.

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *