Jeseň a naša imunita

bielenie zubov

Leto sa pomaly končí a nastupuje krásne, ale zároveň zradné obdobie roka – jeseň. Pokles teplôt, zmena počasia a tlaku vie s naším imunitným systémom zatriasť. Vedeli ste, že starostlivosť o naše zuby a ústnu mikroflóru veľmi napomáha k zdraviu a celkovej ochrane organizmu? 

Dávame si záležať na tom, aby vám biela perla® a naše pasty nielen chutili, ale boli aj účinné. Chuť v každom našom výrobku je ručne miešaná prírodnými arómami a silicami, a naša kvalita je klinicky testovaná.

Ústna mikroflóra

Vedeli ste, že ústa a ústna mikroflóra predstavujú akýsi náš biologický ekosystém? Je to jedno z najdôležitejších miest v tele človeka, kde sa odohráva hneď niekoľko dôležitých procesov. Spracovanie potravy, miesto pre zmyslové orgány, tvorba slín a miesto orálneho zdravia. Alebo choroby. Závisí ako sa oňho staráte.

Zuby a ich stav nám predpovedá naše zdravie. Pokiaľ máme zápal ďasien či krvácanie, zápal sa nám dostáva do slín a ďalej rozširuje do ústnej dutiny. PH sa mení na nežiadúce. Naše sliny, ktoré regulujú ústnu mikroflóru, majú za úlohu dostať stav do normálu a nestíhajú reagovať na prípadné baktérie či patogénne mikroorganizmy. Tak prenikajú baktérie ďalej a začínajú choroboplodné procesy.

Ako pomôcť svojej imunite

Každé ráno začnite s lyžičkou jablčného octu. Je to kyslé, je to nepríjemne, ale zdraviu veľmi prospešné. Samozrejme je to kyselina, preto sa odporúča zriediť ju s vodou a tak vypiť, aby neutrpela naša sklovina. Znižuje vysoký cukor, podporuje imunitu a pomáha s trávením. Prechádzky a šport sú samozrejmosťou. Čo však samozrejmosťou nie je, je vždy po aktivite využiť kontrastnú sprchu – striedať studenú a teplú vodu. Pomôže vám to prekrviť cievy, posilniť ich tým, že sa musia stiahnuť (studená) a zase uvoľniť (teplá). No a to najdôležitejšie – dodržiavať správnu ústnu hygienu. Používať mäkké kefky. Umývať si zuby krúživými pohybmi. Najlepšie vždy ak zjeme niečo agresívne – mastné jedla či kávu. Naše pasty napomáhajú k rovnováhe ústnej dutiny a ešte aj dobre chutia. Tak prečo nespojiť doslova – príjemné s užitočným.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *