Akú úlohu zohráva kokosový olej v zubnej paste?

Kokos, kokos… počujeme a čítame o ňom často. Kokosový olej  začína byť stabilnou surovinou nielen v potravinách, ale aj v kozmetických produktoch a najnovšie si môžeme túto zdraviu prospešnú látku vychutnať už aj v zubných pastách. Dôvodom  popularity v zubných pastách je jeho účinná ochrana  pred zubným kazom a zároveň regenerácia ústnej dutiny. V zubnej paste bielaperla® :coconut sú tieto účinky dokázané aj klinickou štúdiou.

Ako kokosový olej pracuje v zubnej paste? Poďme si to vysvetliť: Jedným z hlavných nepriateľov zdravých zubov je baktéria nazývaná Streptococcus mutans, ktorá zodpovedá za viacero problémov, ktoré môžeme mať so zubami. 

  1. Vznik zubného kazu – rozkladá cukry prijaté potravou na kyseliny, ktoré rozleptávajú zubnú sklovinu a následne je zub náchylnejší na vznik zubného kazu.
  2. Zlý zápach z úst – vzniká v dôsledku rozkladu látok z potravy.
  3. Usadzuje sa na zuboch a v okolí ďasien vo forme zubného plaku, ktorý je zodpovedný za ochorenia ďasien ako je paradentóza.

Kokosový olej obsahuje mastné kyseliny, ktoré dokážu eliminovať mnohé orálne bakteriálne kmene, vrátane Streptococcus mutans, ktoré sú zodpovedné za infekcie v ústach a zlý dych. Významne zastúpená kyselina laurová reaguje so zásadami slín, v dôsledku čoho vzniká zmes podobná mydlu. Táto zmes, spolu s mechanickým čistením v podobe zubnej kefky, zuby zbavuje povlaku a znižuje priľnavosť baktérií, ktoré sú zodpovedné za zubný kaz a defekty ústnej dutiny.

Významnosť kokosového oleja spočíva aj v tom, že je zdrojom významných minerálov, ba čo viac, dokáže podporovať absorpciu minerálov prijatých z iných zdrojov (ako je potrava, doplnky stravy, a pod.).

Kokosový olej je tiež významným zdrojom vitamínu E, ktorý je v súčasnosti najviac využívaným a veľmi účinným antioxidantom – vychytáva voľné radikály prítomné všade okolo nás a pomáha tak udržiavať naše ďasná a sliznice zdravé.

V čom je zubná pasta biela perla :coconut výnimočná?

Zubná pasta :coconut obsahuje výlučne RAW a BIO kokosový olej. To znamená, že olej sa získava z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, šetrnou extrakciou bez zahriatia, v dôsledku čoho si olej zachováva účinné látky ako: mastné kyseliny, minerály a antioxidanty.

Pri výbere zubnej pasty si všímajte či naozaj obsahuje kokosový olej, alebo iba výťažky z kokosu, poprípade kokosovú arómu. Spomenuté benefity pre zdravie vašej ústnej dutiny vám môže poskytnúť iba 100% kokosový olej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *