Ako si vybrať detskú zubnú pastu a na čo si pri jej výbere dávať pozor?

Vystačia si detské zubné pasty iba s obsahom fluóru?

V zásade áno, ale biela perla® toho ponúka oveľa viac.

Na trhu je dnes dostupných viac značiek, ktoré ponúkajú detské zubné pasty.  Svoju pozornosť by mali rodičia upriamiť na zloženie detskej zubnej pasty. Je postačujúcou ochranou detská pasta, ktorá obsahuje iba fluór? Aké ďalšie látky by mala pasta pre deti obsahovať? Odpoveď na otázku, či pasta s obsahom fluóru bez iných látok je postačujúcou ochranou, je áno, ale poďme sa na to pozrieť bližšie.

Vo všeobecnosti fluór splní základnú úlohu, ktorou je prevencia proti zubnému kazu a väčšina detských zubných pást ho obsahuje, ale nesmie ho byť priveľa, pretože jeho zvýšené množstvo sa prejavuje bielymi škvrnami na zuboch. Na obale je vždy vyznačené či ide o zubnú pastu pre deti do 6 rokov, alebo staršie deti, v závislosti, koľko fluóru obsahujú. Biela perla® ponúka dve kategórie detských pást, a to Kids pre deti od 3-6 rokov a Junior pre deti od 6 rokov.

Čo ešte môžete v paste pre deti okrem ochrany pred zubným kazom nájsť?

Veľmi dôležité sú prídavné prírodné látky, ktoré chránia ďasná a ústnu mikroflóru. Zubné pasty biela perla pre deti obsahujú prírodný enzým, ktorý má na starosti prirodzenú ústnu mikroflóru. V skratke to znamená, že chránia ústa aj počas imunitného oslabenia, zvlášť sú vhodné pri liečbe antibiotikami.  Chránia pred výskytom nepríjemných zápalov ďasien a slizníc, alebo zmierňujú nepríjemné príznaky áft. Tradičné ľudové liečiteľstvo používa na ošetrenie rôznych problémov s ďasnami a zubami osvedčené bylinky, ktoré používame v zubných pastách pre deti aj my. Ktoré sú to a aká je ich funkcia? Zmierňujúci účinok – bylinné zložky ako Repík lekársky (Agrimonia Eupatoria) a Bisabolol (aktívne látky z harmančeka pravého) pôsobia upokojujúco na podráždené ďasná. Posilňujúci účinok – Šalvia lekárska (Salvia officinalis) zlepšuje kondíciu ďasien. Chuť je určite pri detských pastách dôležitá, menšie detičky sú vyberavé pri výbere svojej pasty. Preto ich určite poteší žuvačková chuť bubble gum :kids, a tí starší si môžu vychutnať jemnú jablkovú bielu perlu® :junior. Pasta má jemnú gélovú štruktúru s nízkym stupňom abrazivity RDA, čo je dôležité pre ochranu skloviny. Zubné pasty biela perla® pre deti poskytujú komplexnú ochranu zubnej skloviny aj ďasien a pomôžu vytvoriť trvalý návyk na ústnu hygienu vašich detí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *