Ako sa vyvíjajú zubné pasty biela perla®?

„Mami aj my chceme svoju pastu,“ prosili ma moje deti, a tak sa stali prvými pokusnými králikmi pri skúšaní detských pást, ktoré vyrábame pre malé a staršie deti. Naša túžba zabezpečiť kompletnú dentálnu starostlivosť pre každého člena našej rodiny, nás viedla k rozšíreniu portfólia o špecializované zubné pasty. Ako rodinná firma, sme si vedomí toho, že každý člen rodiny má svoje vlastné potreby pri starostlivosti o zuby. Vývoj zubnej pasty je dlhodobý proces. Ak sa už aj rozhodnete, aká má byť a pre koho je určená, nastáva fáza výberu základných ingrediencií a skúšania, ako všetko spolu bude v paste fungovať. Rokmi sme si vypracovali základné piliere, ktoré sú charakteristické pre naše pasty.

I.

Prvé čo nás zaujme je chuť.

Chuť zubnej pasty si vyberáme individuálne. Niekto má rád silnejšiu chuť pasty, niektorí z nás uprednostňujú o niečo jemnejšie príchute. Veď predsa chvíľa strávená s “mojou” pastou musí byť plná pôžitku. Pre mňa je napríklad dôležité, aby bola dostatočne príjemná počas umývania zubov a aby som ju vydržala mať v ústach počas 2 minút. Aj keď som vždy svedomito dbala o svoju ústnu hygienu, štipľavosť mnohých pás mi bránila dôkladne si umyť zuby. Preto som si povedala, že v našom portfóliu by sme mali mať aj pasty, ktoré by mali práve jemnejšiu chuť, a tak sme vyrobili pasty Natural Mint a Natural Raspberry. No a pre milovníkov silnejších príchutí máme v ponuke pastu Fresh alebo Intenzívne bielenie.

II.

Všestranný enzým!

Pred rokmi sme pochopili, aká je ústna mikroflóra dôležitá pre náš imunitný systém. Hľadali sme látky, ktoré by prirodzenou cestou vplývali na rovnováhu ústnej dutiny. Tak sme sa dopracovali k prírodným enzýmom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každej našej pasty. Enzým, ktorý používame, sa nachádza prirodzene v našich slinách a má dokonca schopnosť jemne rozpúšťať škvrny na zuboch.

III.

Čo je RDA?

Keďže enzým zosvetľuje zubnú sklovinu, nechceli sme pastu s abrazívnymi mikročiastočkami, ktoré brúsia zubnú sklovinu, a tým ju vlastne vybielia, ako to poznáte z návštev u zubnej hygieničky. Takéto vyčistenie je raz do roka v poriadku, ale na každodenné použitie odporúčame pasty, ktoré majú nízke RDA. Takéto pasty nájdete v našom portfóliu, ktoré sme vyvinuli práve na každodenné použitie. RDA je index abrazivity zubnej skloviny. V našich pastách sa pohybuje od 5 do 13, čo je extrémne nízka hodnota. V každej našej paste nájdete certifikát kvality, ktorý vysvetľuje a deklaruje túto skutočnosť.

IV.

Aktívne látky

Dôležitým pilierom našich zubných pást sú aktívne látky. Posúvajú tak hranicu od čistiaceho prostriedku zubov, k terapii pre zuby a ústnu dutinu. Aktívne látky posilňujú a podporujú fluóru ústnej dutiny, kondíciu zubov a ďasien. Riešia špecifické problémy ako citlivosť, halitóza, paradentóza a pod. Naše zubné pasty :zdravé ďasná, :sensitive whitening a :white & fresh moringa sa zamieriavajú aj na tieto špecifické problémy. Biela perla® nie je iba bielenie zubov. ☺

Antónia Juríková

produktový manažér značky biela perla®

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *