5 mýtov o dentálnej hygiene

Legendy nie sú len v rozprávkach ale aj v normálnom živote. Mýty v dentálnej hygiene nie sú výnimkou. Prečítajte si tie najčastejšie, ktoré sa Vám spoločne s bielou perlou® podarí ako zlozvyk odstrániť.  

1. Správne čistenie zubov

Toto tvrdenie je takou polopravdou. Prečo? Neexistuje totiž presné časové rozmedzie, počas ktorého je správne si zuby čistiť. Dôležité je, vykonávať ústnu hygienu dôsledne. Správny zubár vám vždy povie a názorne ukáže ako správne čistiť zuby. Nie zľava doprava ale zhora dole, postupne po jednom. Práve technika je pri čistení zubov najdôležitejšia. Neponáhľajte sa, ale ani ich 10 minút zbytočne nedrhnite. Urobte všetko pre to, aby ste im poskytli tú najlepšiu starostlivosť, aj keď sa pri čistení zdržíte o minútu viac.

2. Podceňovanie dentálnej hygieny

Dentálnu hygienu by ste mali absolvovať minimálne 2x ročne. Je tým najdôležitejším preventívnym opatrením. Samozrejme stav zubov je každého pacienta individuálny, preto je dôležité navštevovať odborníkov každých 6 mesiacov, ak lekár nepovie inak.

3. Výhovorky

Klasický scénar, kedy obviňujeme genetiku či tehotenstvo za stav našich zubov. Opäť vedľa. Zubný kaz je dôsledkom len zubného povlaku, ktorý dosť často neodstraňujeme. Niekto to musí robiť častejšie, niekto nie. Taktiež mýtus o tom, a naša lenivosť, že stačí ak si pred spaním prepláchnete ústa vodou a zuby sú čisté nie je pravda. Ústna voda nám síce navodí pocit sviežeho dychu, no naše zuby to neočistí. Na povlak je od nás najlepšia práve biela perla® :sensitive whitening či :white & fresh moringa.  

4. Deti a ich vzťah k zubom

Je veľmi dôležité, aby si aj vaše dieťa našlo vzťah k umývaniu zubov a tomuto rituálu. Spojiť to s niečím príjemným, príbehom, zvieratkami, pesničkami. Prvú návštevu zubára by dieťa malo absolvovať hneď po prerezaní prvých zúbkov. Práve mliečne zuby ovplyvňujú rast a vývin tých /dospeláckych/ trvalých. Dentálna hygiena musí byť pre dieťa zábavou a hrou, ktorá neskôr pomôže dieťaťu naučiť sa správnu techniku čistenia zubov a celoživotný návyk. Naše pasty pre najmenších :kids a :junior s omaľovánkami, sú tým správnym štartom!

5. Strašiak sladkosti a nezdravé potraviny

Za tvorbu zubných kazov, nemôžeme obviňovať nikoho iného len seba.  Prispievajú k tomu samozrejme rôzne kyseliny v ústach, ktoré produkujú kazotvorné baktérie. Baktériám najviac chutia cukry, avšak treba si dávať pozor aj na iné potraviny ako sladkosti. Možno vás niektoré prekvapia. Problém môžu spôsobiť aj rôzne oriešky, slané pečivo, mastné jedlá jedené často a mnoho ďalších potravín. Pravidelné kontroly, kvalitné pasty a kefky, toto všetko vám so správnymi doplnkami pomôže mať krásne a zdravé zuby.  Tak s úsmevom do toho spolu s bielou perlou® 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *