Zuby a naše telo

Vedeli ste, že každý zub má v ústach svoju špecifickú funkciu a okrem toho má aj schopnosť ovplyvňovať naše vzdialené orgány? Povedzte nám, ktorý zub vás bolí a my vám povieme, s čím vo vašom tele môžete mať problém.

Ľudské telo je jeden dokonalý stroj, kde všetko so všetkým súvisí a preto aj naše zuby môžu ovplyvňovať vnútorné orgány či sústavy a opäť naopak. Infekcia, ktorá je lokalizovaná v zube, prechádza cez koreňový systém do okolitého tkaniva. Funguje to však aj naopak.

Prítomnosť baktérii vyvoláva zápal a ten zamestnáva imunitný systém, ktorý sa zápal snaží eliminovať. Ak je infekcia silnejšia, mikroorganizmy sa môžu šíriť ďalej do celého tela a ovplyvňovať ďalšie orgány a tkanivá. Predstavíme vám preto spojenia medzi zubom a orgánmi v tele. Ušetríte si veľa nepríjemností a aj času stráveného u lekárov.

Horné a dolné rezáky 31, 32, 41, 42, 11, 12, 21, 22 – majú úzku spojitosť s močovým mechúrom, mozgom, chrbticou a štítnou žľazou. Ak pociťujete bolesť v pravom hornom rezáku, môže ísť o zápal prostaty či angínu.

Očné zuby 33, 43, 13, 23   – chronická bolesť v oblasti očných zubov je prejavom toho, že vám nefunguje dobre žlčník, avšak môže ísť aj o hepatitídu typy A, B alebo C.

Stoličky 36, 37, 46, 47, 16, 26, 17, 27 – ak trpíte bolesťou stoličiek, môžete mať problémy s anémiou, žalúdočnými vredmi alebo zápalom pankreasu.

Zuby múdrosti 18, 48 – ich bolesti môžu signalizovať problémy so srdcom. Taktiež prepojenie na hrudnú a bedrovú chrbticu, uši, periférny nervový systém a ramená. Záruka a legendy, že budú ľudia po ich prerezaní múdrejší nie sú potvrdené. 🙂

Spodné stoličky – ak bolesť neutícha, dá sa predpokladať, že vám práve tieto zuby naznačujú problém s kŕčovými žilami či hrubým črevom. Rovnako by ste sa mali sústrediť na pľúca a priedušky.

Horné 6tky – tieto zuby sa spájajú s zápalom vaječníkov, štítnej žľazy či sleziny. Pozor si dajte aj na problímy s dýchacími cestami a hltanom.

Spodné 6tky – v prípade bolesti týchto vás vaše telo upozorňuje na možné problémy s cievami.

Samozrejme ak vás bolí zub, treba zájsť k zubárovi, neodkladajte to. Avšak rovnako sa zamyslite aj nad tým, čo vám touto formou signalizuje vaše telo. Zdravie a úsmev musia ísť ruka v ruke.