Tie naše raňajšie rituály..

Tie naše raňajšie rituály. Niekto si prečíta noviny, niekto si čo najskôr urobí svoje obľúbené espresso a niekto už mieša mlieko s müsli. Avšak viete čo skúste predtým, ako čokoľvek z toho urobíte? Vypite horúcu vodu s citrónom.

Citrón je samozrejme známym zdrojom vitamínu C a draslíka. Svojimi účinkami chráni organizmus pred nachladnutím a posilňuje imunitu, kde na druhej strane draslík podporuje správne fungovanie nervového systému. Môžete si všimnúť, že ak si ráno zalejete pohár s citrónom, ukľudní Vás to a budete sa tešiť na nový deň. To, že je kyslý a vyčarí Vám zaujímavý úsmev na tvári neznamená, že Vás zakysľuje. Paradoxne patrí medzi zásadotvorné potraviny a naše telo je zdravé, ak je PH zásadité.

CHUDNEM, CHUDNEŠ, CHUDNEME

Veľa ľudí pripisuje vode s citrónom silu chudnutia. Pravda je, že stále je to na Vás, ako sa budete počas celého dňa stravovať. Že musíte mať kalorický výdaj väčší, ako príjem. Viac sa hýbať, ako jesť. Avšak pitím vody s citrónom, či už ráno na lačno alebo počas dňa, Vám pomôže necítiť hlad, že by ste vyjedli kolegyni zásuvku. Citrón totiž obsahuje vlákninu pektín, ktorá tlmí pocit hladu, a tak nebudete mať neustále nutkanie čo to pojedať. Taktiež citrónová voda pôsobí ako diuretikum, tz. je močopudná. Pomôže vám tak vyplaviť z tela všetky toxíny, ktoré sa nahromadili v tele počas spánku.

Čerstvá citrónová šťava a naše zuby? Ako všade, aj tu máme dva tábory. Dokáže zastaviť krvácanie, zmierniť bolesť zubov a taktiež si poradí so zlým dychom. Treba byť však opatrný v množstve, keďže je to kyselina a môže tak u niekoho citlivejšieho, potrápiť zubnú sklovinu. Preto sa neodporúča vytlačiť viac, ako polovicu citrónu.

TAJNÝ TIP

A aký je náš tajný tip na záver? Predstavte si, jablčný ocot. Nie však hocijaký. Ocot by mal byť vyrobený prírodným kvasením a najlepšie za použitia bio surovín. V obchode to zistíte tak, že na spodku fľaše budú plávať mini kúsky šupiek a jabĺčok. Ak taký nezoženiete, postačí aj ocot z bežných jabĺk, ktorý si môžete urobiť doma – HOME MADE APPLE VINEGAR

Klasický prírodný jablkový ocot je výsledkom dlhého procesu fermentácie, vďaka ktorému je bohatý na antimikrobiálne látky, antioxidanty a má výrazné protizápalové vlastnosti. Podporuje zdravú črevnú flóru, čím pomáha nielen tráveniu a očiste organizmu, ale aj ekzémom, kde mnohé súvisia práve so zlou črevnou flórou a poruchami trávenia. Pre šport nadšencov a fitness ľudí, je to veľký pomocník pri konzumácií veľkého množstva sacharidov (ryža, zemiaky, prílohy). Jablčný ocot totiž dostáva opäť do normálu vašu zvýšenú glukózu v krvi, keď skonzumujete veľké jedlo bohaté na sacharidy. Takže 1-2 lyžičky pred jedlom a užite si tú taliansku pizzu 🙂

Dobrú chuť!