Hĺbkové bielenie zubov

Farba zubov je každému človeku daná geneticky, tak ako farba očí, vlasov. Niekto má od prírody zuby svetlejšie, belšie, niekoho zuby sú tmavšie, žltšie. V súčasnosti je možné farbu zubov bielením jednoducho ovplyvniť a zuby urobiť žiarivo bielymi.

Pod pojmom bielenie zubov rozumieme zosvetlenie zubov, ktoré môžeme docieliť pomocou bieliacich prípravkov aplikovaných na povrch zubov. Najčastejšími historicky používanými látkami na bielenie zubov sú preparáty na báze peroxidu a to: peroxid vodíka, alebo karmamid peroxid. Peroxidy sa na bielenie používajú v rôznych koncentráciach od 0,1 až do 35 %. V EÚ je povolené používanie peroxidu výlučne u stomatológa v koncentrácii do 10% CP.

Okrem peroxidových látok zosvetľujú zuby aj neperoxidové látky, napríklad: chloritan sodný, enzýmy bromelín, papain, glukozooxidaza, sóda bikarbóna, kyselina citrónová a ďalšie. Bieliace gély sa nanášajú na povrch zuba priamo, alebo v aplikátore – nosiči. Pri bielení zubov dochádza k chemickej reakcii, oxidácií, ktorá má za následok postupné rozpúšťanie uvoľňovanie farebných pigmentov zo štruktúry zuba.

S porovnaním s bielením u stomatológa je domáce bielenie zubov pomalšie, šetrnejšie a môžeme ho považovať aj za bezpečnejšie, pretože citlivosť zubov po bielení vzniká len veľmi ojedinele.

Biela perla® :systém na bielenie je forma domácej bieliacej terapie, ktorá odstraňuje každodenné zafarbenia na zuboch spôsobené potravinami, nápojmi alebo fajčením. Ak hľadáte niečo na rýchle vybielenie, tak vám odporúčame biela perla® :bieliace pero.