Dobrý deň, pani zubárka, chcela by som sa opýtať, či je pravda, že sirup proti kašľu Trifed spôsobuje u detí zubný kaz. Pýtam sa, lebo dnes nám ho predpísala pani doktorka a kamoška mi na to hovorí, že jej zubár povedal toto, tak som si povedala, že sa spýtam Vás. A ešte mám druhú otázku:  So staršou dcérkou k Vám chodíme, Ella Vás miluje, ale máme ešte aj 3-ročnú Emmu a tá ešte u zubára nebola, lebo veľmi zle spolupracuje, bojí sa, hanbí sa …. môžeme niekedy prísť?

Dobrý deň, tento sirup obsahuje sacharózu, ako mnoho iných sirupov pre deti. Cukor v sirupe nespôsobí kaz, kaz spôsobuje zubný povlak, ktorý sa vďaka sacharóze tvorí rýchlejšie. Pri správnej hygiene sirup zuby nepokazí. Pokiaľ vám pediater odporučil sirup, kľudne ho dieťaťu dajte a po sirupe aspoň pár glgov čistej vody na zmytie cukru zo zubov. Pokiaľ umyjete dieťatku 2x denne zuby a večer medzi zubami správnym spôsobom, tak sa zuby nepokazia.

Návštevy a nových pacientov je potrebné vybaviť na recepcii kliniky, kde pracujem. Môžete nám pokojne zavolať a dohodnúť si termín.